Huisregels

Rookpunten

Er geldt een absoluut rookverbod het domein van AZ Monica. Roken, zowel binnen als buiten, is alleen nog toegelaten is in de hiervoor voorziene rookpunten op onze campussen. Dit rookpunt bevindt zich buiten aan de ingang van de ondergrondse parking (zowel in campus Antwerpen als campus Deurne).

Cfr. https://www.azgroeninge.be/nl/patient/voorzieningen/rookpunten

Wil je graag stoppen met roken? Ontdek onze rookstopprogramma’s.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegelaten in het ziekenhuis, ook niet in de ontvangsthal. Assistentiehonden zijn wel toegelaten en mogen je in bepaalde gevallen begeleiden tot op de kamer. Informeer je hierover aan het onthaal.

Respect

(zie voorbeeld UZ Leuven)

Een kwaliteitsvolle zorg is een respectvolle zorg. Daarom geldt in UZ Leuven een nultolerantie voor verbale en fysieke agressie.

Rolstoelen

U kunt een rolstoel lenen in de inkomhal van het ziekenhuis en de ondergrondse parking. Breng de rolstoel na gebruik zo snel mogelijk terug voor andere patiënten.

Foto’s, films en geluidsopnamen

Om de privacy van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen, zijn er regels voor het maken van video’s, films en geluidsopnames.

Opnames maken: wat mag, wat mag niet?

  • Het maken van een audiovisuele opname mag nooit de zorgverlening in het gedrang brengen.
  • U mag foto’s, film- en geluidsopnames maken van uzelf in het ziekenhuis. Er mogen geen andere personen (patiënten, bezoekers of medewerkers) herkenbaar te zien of te horen zijn, tenzij met hun toestemming.
  • U mag geen foto of video maken van personeelsbadges, computerschermen of schermen met foto’s van patiënten of medewerkers.

Opnames van anderen: vraag altijd toestemming

Wilt u opnames maken waarop anderen herkenbaar zijn?

  • Vraag altijd toestemming aan die personen.
  • Vertel wat u met de foto, film of geluidsopname wilt doen. U mag ze niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor u toestemming kreeg.
  • Als iemand weigert of geen toestemming kan geven, mag u geen foto, geluids- of filmopnames van die persoon maken.

Let op met online delen

Wat u op internet plaatst, is en blijft vindbaar. Doe niets op sociale media of het web wat u of anderen kan schaden. Ga er respectvol mee om als iemand vraagt om een foto of film te verwijderen.