Geschiedenis

Het Algemeen Ziekenhuis Monica ontstond in 1997 door de fusie van de vroegere Eeuwfeestkliniek in Antwerpen en het vroegere O.L.V. Middelares in Deurne. Beide locaties bleven behouden en staan nu bekend als AZ Monica campus Antwerpen en AZ Monica campus Deurne. De derde pijler van het ziekenhuis wordt gevormd door de artsenpraktijk ‘Blancefloer’ op Linkeroever, waar poliklinische patiënten terecht kunnen voor consultaties en onderzoeken.

Onze missie als ziekenhuis is om samen op een respectvolle en vriendelijke manier toegankelijke kwaliteitsgeneeskunde en –zorg aan te bieden. Om dit te verwezenlijken biedt AZ Monica een ruim aanbod aan medische disciplines en staan er dagelijks bijna 1400 artsen en andere medewerkers klaar voor onze patiënt.

Sinds kort maakt AZ Monica ook deel uit van één van de Antwerpse ziekenhuisgroeperingen, samen met het UZA Edegem, het AZ Heilige Familie Reet en het AZ Klina Brasschaat. Zo kunnen we onze patiënten een ruimer aanbod aan expertise bieden en is vlotte doorverwijzing verzekerd.

Eind april 2017 kreeg AZ Monica het internationaal erkende JCI–kwaliteitslabel. De Joint Commission International (JCI) evalueert of ziekenhuizen voldoen aan de strenge verwachtingen inzake kwaliteit en veiligheid. Met het behalen van dit label wordt AZ Monica beloond voor haar dagelijkse inspanningen om kwaliteit aan de patiënt te leveren.