Afhalen medicatie

Volgens een koninklijk besluit mag de ziekenhuisapotheek enkel geneesmiddelen afleveren voor gebruik binnen het ziekenhuis.  Enkel medicatie waarvan bepaald is dat deze via een ziekenhuisapotheker geleverd moet worden (en dus niet door je huisapotheker), kan afgehaald worden in de ziekenhuisapotheek.  Het gaat bv. Om EPO (erythtropoëtine), bepaalde orale cytostatica, home TPN, speciale bereidingen,….

Welke stappen moet je doorlopen?

  • Je moet beschikken over een geldig medicatievoorschrift van een arts van AZ Monica.
  • Reserveer de medicatie in de ziekenhuisapotheek (telefonisch of via deze link).  Hou volgende info bij de hand:

-naam en dosis geneesmiddel

-naam en geboortedatum patiënt

-aantal verpakkingen

-wanneer je deze zou komen ophalen – telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken voor bijkomende info.

(Voor orale cytostatica zal de behandelend arts de bestelling en het voorschrift rechtsreeks aan de ziekenhuisapotheek bezorgen).

  • We hebben niet alle medicatie in voorraad.  De gemiddelde levertermijn is 2 werkdagen.  Hou hier rekening mee of vraag na wanneer je bestelling klaar ligt.
  • Je moet ingeschreven zijn in het ziekenhuis op de datum van afhaling:
  • Wanneer je rechtstreeks van een raadpleging of bezoek aan het dagziekenhuis komt, dan ben je reeds ingeschreven in het ziekenhuis en heb je reeds inschrijvingsklevers.  Deze dien je bij de apotheek af te geven.
  • Als je van buiten het ziekenhuis medicatie in de ziekenhuisapotheek komt afhalen, moet je je eerst aan de opnamebalie aanmelden met je identiteitskaart.  Je krijgt dan een inschrijvingsklever die je aan de apotheek afgeeft.

Dit is nodig om de facturatie en terugbetaling correct te laten verlopen.

  • Zie contact voor route en ligging ziekenhuisapotheek (link naar contact?). Meld je aan bij de balie van de ziekenhuisapotheek.  Een medewerker zal je verder helpen.  
  • De medicatie wordt gefactureerd.  Je zal hiervoor een factuur ontvangen.  Ter plekke afrekenen is niet mogelijk.