ZorgaanbodDiëtiek

Diëtiek

Goede voeding is belangrijk, zeker als u ziek bent. De juiste voeding kan eraan bijdragen dat u zich beter voelt, dat een behandeling beter aanslaat en dat u sneller beter wordt.

Ook bij verschillende chronische aandoeningen speelt voeding een belangrijke rol (obesitas, diabetes, nierziekten, hart- en vaatziekten, longziekten). 

Soms is het dan ook noodzakelijk om je voeding aan te passen omwille van een aandoening of ingreep. Ook bij klachten zoals verminderde eetlust, ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies is extra aandacht noodzakelijk. Een goed samengestelde voeding is dan ook een onmisbaar onderdeel van de totale behandeling. 

Onze diëtisten zijn specialisten op gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. 

Ze geven je persoonlijk advies met begeleiding op maat, dit kan tijdens je verblijf in het ziekenhuis of ambulant op de raadpleging. Er wordt persoonlijk bekeken naar wat voeding bij uw behandeling kan betekenen, we begeleiden patiënten (en hun familie) die voedingsadvies nodig hebben op verwijzing van de specialist.

Dieetadvies

Ambulante afspraken

Team

Zorg voor hartpatiënten lorem

Zorg voor hartpatiënten lorem

Lorem ipsum De zorg voor hartpatiënten wordt steeds complexer met subdisciplines als ischemisch hartlijden, hartfalen en electrofysiologie die vaak als een apart vakgebied worden gezien. Om deze zorg voor onze patiënten zo kwaliteitsvol mogelijk te houden, heeft onze dienst cardiologie een nauw samenwerkingsverband gesloten met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen onder de noemer UCNA (Universitair Cardiologisch Netwerk Antwerpen). In dat opzicht werden in 2014, naast de zetelende cardiologen, drie nieuwe cardiologen aangeworven, ieder met een specifiek profiel om de dienst cardiologie in AZ Monica verder uit te bouwen en te versterken.

Optionele knop

Et et in inventore

Cum molestias aut quae totam voluptas aut soluta magni unde voluptatem cum inventore aperiam molestiae distinctio voluptas …

Lees meer