Kinesitherapie

Krijg ik nog kraambedgymnastiek?

  • Door de huidige COVID-19 maatregelen zijn ook de contacten met de kinesisten tot een minimum herleid. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet bij hen terecht kan. De kinesisten komen op maandag, woensdag en vrijdag langs op de kamer en brengen elke moeder een bedbezoek. Ze leren je de eerste oefeningen aan en geven je tips en aanwijzingen om je herstel na de bevalling of de keizersnede te bevorderen.
  • Silke Smet geeft postnatale lessen om het hele lichaam terug in vorm te krijgen. De nadruk ligt op bekkenbodemspieren en buikspieren. Hierbij combineren we oefeningen voor borstspieren, rugspieren, been- en heupspieren. We leren stabiliseren, correct hoesten, tillen, … . Silke Smet is bekkenbodemtherapeute van opleiding. Bij haar behandelingen komen problemen als urineverlies, verzakkingen van blaas of baarmoeder,… aan bod.
  • Kristien Somers helpt je bij bekkenpijn, lage rugpijn, nekpijn, vochtophoping en tal van andere problemen. 
  • Alle kinesitherapie behandelingen zijn op doktersvoorschrift en worden terugbetaald door de mutualiteit en hospitalisatieverzekering (tot 3 maanden na de bevalling). Kleine baby’tjes zijn samen met mama welkom in de les. 
  • Via verschillende kanalen blijven wij bereikbaar om je bij te staan tijdens je postnataal herstel. Want onder alle omstandigheden blijft een goed postnataal herstel een topprioriteit! Je kan ons nog steeds bereiken op de contactgegevens van de praktijk zelf. Daarnaast zijn we sneller bereikbaar via volgende gegevens: silkesmet@hotmail.com of 0499/28.05.20 en kristien.somers@telenet.be of 0494/77.81.83. Aarzel zeker niet om dit te doen, zo kunnen we je uitnodigen om lid te worden van onze besloten facebookgroep en kan je via livesessies en via videomateriaal verschillende postnatale oefeningen meevolgen.

Hoe verloopt het postnataal herstel wanneer ik terug thuis ben?

  • Na 4 tot 6 weken kan je starten met postnatale oefeningen. Postnatale lessen worden na afspraak (via mail of telefoon) georganiseerd op een veilige manier.